زمروز: آسوشیتدپرس گزارش داد، ویلیام برنز در سفری مخفی بهتازگی به کابل رفت و با مقامهای امنیتی افغانستان گفتوگو کرد.
سفر پنهانی آقای برنز به افغانستان در حالی صورت میگیرد که نگرانی ها درباره توانایی افغانستان برای مبارزه با تروریسم پس از خروج نیروهای آمریکایی از این کشور تا تابستان امسال، وجود دارد.
قرار است نیروهای آمریکایی در تاریخ ۱۱ سپتامبر امسال، برابر با بیستمین سالگرد حملات یازده سپتامبر، خاک افغانستان را ترک کنند.
در چنین شرایطی، یک مقام ارشد بخش ضد تروریسم افغانستان که نخواست نامش فاش شود، به این خبرگزاری گفت که مدیریت دو واحد از شش واحد آموزش دیده ویژه ضد تروریسم توسط سی آی ای، به دولت افغانستان واگذار شده است.
این منابع آگاه، تنها به شرط پنهان ماندن نامهایشان با آسوشیتد پرس گفت و گو کردند. مقامهای سی آی ای حاضر نشدند در مورد سفر ویلیام برنز به افغانستان پاسخی به این خبرگزاری بدهند.
برخی مقام های امنیتی می گویند خروج ۱۰ هزار نیروی آمریکایی و ناتو از افغانستان توانایی مقابله با حملات ضد تروریسم دولت افغانستان را به طرز چشمگیری کاهش می دهد. موافقان خروج آمریکا از افغانستان نیز بر این باورند که حضور نیروهای آمریکایی نیز تاثیر چندانی در تامین امنیت برای افغانستان، نداشته است.
سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا کماندوهای ویژه افغانستانی را که به اختصار سی تی پی تی یا همان تیمهای ضد تروریسم نامیده میشوند، آموزش داده و مدیریت میکند. این تیمهای ضد تروریسم در استانهای ننگرهار، کابل، پکتیا، خوست، کنر و قندهار مستقر هستند. که بنا بر گزارش اعلام شده، کنترل واحدهای کنر و پکتیا به اداره امنیت ملی افغانستان واگذار شده است.
افغانستان ۴۰ هزار نیروی کماندو دارد که ماموریت آنها مبارزه با فعالیت های تروریستی است.
ویلیام برنز معمار مذاکرات هسته ای با جمهوری اسلامی در دولت باراک اوباما بود. وی پیش از ریاست سازمان سیا، بیش از سه دهه در وزارت خارجه ایالات متحده حضور داشت.