واشینگتن پست: ایران در حمله به پایگاه آمریکایی التنف در سوریه دست دارد

حمله به پایگاه محل استقرار نیروهای آمریکایی در سوریه پاسخی از سوی ایران برای جبران شکست متحدانش در انتخابات پارلمانی عراق است

زمروز: روزنامه واشنگتن پست در گزارشی نوشت، حمله‌ پهپادی که پایگاه محل استقرار نیروهای آمریکایی در منطقه «التنف» استان حمص را هدف قرار داد، ممکن است پاسخی از طرف نیروهای نیابتی ایران در منطقه در واکنش به شکست خود در انتخابات پارلمانی عراق باشد.

این روزنامه جمعه، 22 اکتبر، در گزارش خود نوشت : «در 15 سال اول جنگ ایالات متحده علیه تروریسم، پهپادها یکی از بزرگترین مزیت‌های برتری نظامی آمریکا در حملات مرگباری بود که علیه تروریست‌های مظنون انجام می‌گرفت و در آن بدون این که جان خلبانی به خطر بیفتد، اهداف نظامی را محقق می‌ساخت».

این گزارش افزود: «اما اوضاع در سال‌های پایانی دوران ریاست جمهوری باراک اوباما، رئیس جمهوری اسبق آمریکا، بویژه زمانی که حوثی‌ها در یمن از پهپادهای ابتدایی ساخت ایران که برخلاف پهپادهای آمریکایی، کم هزینه و به طور انفجاری عمل می‌کردند، تغییر کرد».

این روزنامه نوشت، جدیدترین نمونه افزایش کاربرد پهپادهای کم‌هزینه ایرانی حمله به پایگاه آمریکایی «التنف» در صحرای سوریه در نزدیکی مرز عراق است که روز چهارشنبه گذشته رخ داد.

در این گزارش آمده است: «به احتمال بسیار زیاد عامل هجوم به پایگاه آمریکایی در سوریه یکی از گروهای شبه‌نظامی عراقی بوده که سال‌هاست پایگاه‌های آمریکایی را با خمپاره و موشک هدف قرار می‌داد».

به نوشته این روزنامه، دو دلیل وجود دارد که می‌توان ایران را به دست داشتن در این حمله متهم کرد. دلیل اول این که گسترش پهپادهای ارزان قیمت و ساده، بخشی از استراتژی منطقه‌ای تهران که اخیرا شبه‌نظامیان وابسته به خود را به آن مجهز کرده است.

این روزنامه نوشت که ایران از نیروهای نیابتی خود مانند حوثی‌های یمن و حزب‌الله لبنان پشتیبانی تسلیحاتی می‌کند.

واشینگتن پست به «سث فرانتزمن»، نویسنده کتاب «تاریخ جدید جنگ‌های پهپادی در خاورمیانه» اشاره کرد که نویسنده آن می‌گوید، غالباً پهپادها از ایران به گروه‌های نیابتی آن در قالب «قطعات» که در غزه، سوریه، عراق و یمن مونتاژ می‌شوند، ارسال می‌شود.

به نوشته این روزنامه، دلیل دوم دست داشتن ایران در این هجوم، زمان انجام حمله به پایگاه التنف است. به گفته این روزنامه این حمله پهپادی یک هفته پس از آن رخ داد که عراقی‌ها در انتخابات پارلمانی به احزاب وابسته به ایران رای نداده و آنها حتی کرسی‌های قبلی خود را از دست داده‌اند.

روزنامه به اظهارات «جوئل ریبورن»، فرستاده ویژه ایالات متحده در سوریه در زمان دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا اشاره می‌کند که گفته است :«حمله به پایگاه آمریکایی ممکن است راهی برای احزاب و شبه‌نظامیان وفادار به ایران باشد تا اعلام مشروعیت کنند».

این گزارش ادامه می دهد:«شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران در عراق بخشی از سازمان‌های بزرگتری شامل احزاب سیاسی و پلاتفرم‌های رسانه‌ای هستند. گروه‌های وابسته به ایران مدعی هستند که ایالات متحده در انتخابات اخیر تقلب کرده است تا قدرت شبه‌نظامیان شیعه را کاهش دهد.

به نوشته این روزنامه سازمان‌ها و شبه‌نظامیان وابسته به ایران در عراق، تلاش می‌کنند تا ایالات متحده آمریکا را به رویارویی نظامی بکشانند تا بتوانند شعارهای سیاسی تقویت و شکست خود در انتخابات را جبران کند.

روزنامه واشینگتن پست نوشت:«ده سال پیش، ایران برای انجام این نوع حملات به بمب‌گذاران انتحاری داوطلب نیاز داشت اما اکنون تهران به وسیله نیروهای نیابتی که آنها را به پهپادهای انفجاری با هزینه ارزان مجهز کرده می‌تواند به سایت‌های آمریکایی با هزینه‌ای کمتر حمله کند».

فرانتزمن در کتاب خود می‌نویسد، ایرانیان استفاده از پهپاد را برای عملیات شناسایی در جنگ ایران و عراق آغاز کرده بودند. اما پیشرفت واقعی تهران در این فناوری در سال 2011 رخ داد، هنگامی که ایران یک پهپاد شناسایی آمریکایی را سرنگون کرد. اکثر کارشناسان از جمله فرانتزمن، معتقدند ایرانیان قادر به مهندسی معکوس بدنه این سلاح بوده‌اند، اما تهران هنوز فاقد فناوری بازتولید سیستم‌های هدایت و رادار پیشرفته است.

این روزنامه در پایان با ذکر این‌که هیچ مزیت و برتری در میدان جنگ تا ابد پایدار نخواهد ماند، ضمن اشاره به استفاده گروههای تروریستی نظیر القاعده و داعش از پهپادهای غیر پیشرفته در حملات و شناسایی، گفت پنتاگون سال گذشته اعلام کرده که روی چندین سیستم تسلیحاتی ضد پهپاد کار می‌کند.

 

 

برگرفته از: العربیه فرسی


نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s