قرارداد ۳ میلیارد دلاری دولت و سپاه برای تولید برنج

دولت ابراهیم رئیسی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرارداد ۳ میلیارد دلاری برای تولید برنج منعقد کردند.

زمروز: واگذاری پروژه‌های کلان به سپاه پاسداران، پیشینه ای به درازای آغاز خصوصی سازی در ایران دارد. در همین راستا، اخیرا جواد ساداتی‌نژاد، وزیر کشاورزی جمهوری اسلامی از ورود قرارگاه عمرانی خاتم‌الانبیای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به حوزه تولید برنج خبر داده است.

ساداتی نژاد گفته است دولت با این قرارگاه قرارداد امضا کرده و در طول یک دوره پنج‌ساله، «از محل تهاتر نفت سه میلیارد دلار» برای این کار اختصاص داده شده است.

وی همچنین گفته است که در حال حاضر ۷۰۰ میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص یافته و قرار است با همکاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، «خودکفایی در محصول برنج» محقق شود تا نیازی به واردات «سالانه یک میلیون تن برنج» نباشد.

واگذاری قراردادهای کلان اقتصادی به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دولت ابراهیم رئيسی شدت گرفته است. دی‌ماه امسال علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو، خبر داد که یک قرارداد ۳۰ هزار میلیارد تومانی با سپاه پاسداران برای پروژه انتقال آب به روستاها بسته شده است.

سپاه پروژه ی وعده بزرگ ابراهیم رئيسی برای ساخـت «۴ میلیون مسکن» را نیز در اختیار گرفته است. مهرماه امسال غلامرضا سلیمانی، رئيس سازمان بسیج، خبر داد که «طی تفاهم‌نامه با راه و شهرسازی، قرار شد سالانه ۱۰۰ هزار واحد» مسکن توسط این سازمان ‌نظامی ساخته شود.

علاوه بر تمامی این پروژه‌ها، دولت ابراهیم رئيسی اقدام به افزایش قابل توجه بودجه سپاه، این نهاد نظامی، کرده است. بودجه سپاه پاسداران در عرض یک سال بیش از ۲.۴ برابر افزایش بودجه داشته است.

 

سپاه ابتدا یک نهاد نظامی غیرمنظم بود و اساسا کارکردش در جنگ‌های نامنظم تعریف می‌شد. اما همزمان تامین «امنیت داخلی» و حفاظت اطلاعات نیز به وظایف این نهاد افزوده شد.

این نهاد نظامی پس از جنگ و با بهانه بازسازی کشور وارد فعالیت‌های کلان اقتصادی شد. از سوی دیگر با نفوذ در مدیریت صدا و سیما، به تدریج وارد حوزه رسانه و بخش فرهنگی و هنری هم شد. نهادهایی همچون سازمان بسیج ادارات و دانشگاه‌ها و نهادهای صنعتی و بازرگانی، ستاد تبلیغات دفاع مقدس و حوزه هنری را هم راه اندازی کرد و همزمان به تاسیس رسانه‌ها و خبرگزاری‌های جدید دست زد.

تا کنون اسناد بسیاری از مفاسد سیاسی، امنیتی و اقتصادی سرداران سپاه به دست آمده است. بسیاری از سرداران بالارتبه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اتهاماتی چون دخالت غیرقانونی در امور انتخابات، جاسوسی، زمین خواری، اختلاس، قاچاق  کالا، سلاح و مواد مخدر تا مفاسد اخلاقی سرداران و فرزندان آنان به صورت وسیعی در رسانه‌ها بازتاب یافته است و برخی از پرونده‌های آنان همچنان مفتوح است.

مخالفان حضور سپاه، در میادین اقتصادی کشور بر این باورند که حضور این نظامیان در تمامی عرصه های اقتصادی  کشور «مافیای اقتصادی»ای را پدید آورده است و مسبب اصلی «اقتصاد بیمار» و به گِل نشسته امروز ایران است.


نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s