خروج قطار مشهد-یزد از ریل با برخورد به بیل مکانیکی، تا این لحظه ۱۷ تن کشته و بیش از ۵۰ نفر مصدوم به همراه داشت.
زمروز: صبح امروز چهارشنبه ۱۸ خرداد، قطار مسافربری مشهد – یزد با ۱۱ واگن از ریل خارج شد. در اثر این سانحه تاکنون ۱۷ نفر جان باختهاند و حدود ۵۰ نفر نیز مصدوم شدهاند که حال ۱۵ نفر از آنان وخیم گزارش شده است.
این حادثه در ۸۵ کیلومتری شهر طبس رخ داده است. بنا بر گزارشات ساعت ۵:۳۰ دقیقه صبح چهارشنبه (در محدوده ایستگاه مزینو) ، این قطار مسافربری که گفته می شود ۴۲۰ مسافر داشت، بر اثر برخورد با یک بیل مکانیکی، از ریل خارج شده است. لوکوموتیوران این قطار اما گفته است احتمالا ۴۳۰ نفر در قطار بودهاند که از این تعداد، ۱۰ نفر مهماندار و ۲۰ نفر هم مأمور قطار هستند.
علیاکبر رحیمی، فرماندار طبس، گفت که نیروهای امداد و نجات در حال بررسی واگنهای خارج شده از ریل هستند و پیش بینی می شود که شاید تعداد جانباختگان افزایش یابد.
حسن موسوی، معاون مسافری شرکت راهآهن، گفت بنابر گزارشهای اولیه، این قطار در اثر برخورد با یک بیل مکانیکی از ریل خارج شده است: «طبق اطلاعات ما این بیل مکانیکی در کنار خط بوده است که بیل آن به لوکوموتیو و واگنهای مسافری برخورد میکند و پنج واگن از خط خارج میشوند.»
راه آهن درباره برخورد قطار مسافری مشهد- یزد با بیل مکانیکی طی اطلاعیهای نوشت: «سه واگن از قطار مسافری مشهد- یزد در بلاک عباس آباد- ریزو در محدوده اداره کل راه آهن شرق از خط خارج شد.» اما تا این لحظه هنوز دلیل وجود این بیل مکانیکی در ریل قطار اعلام نشده است.
به گفته معاون مسافری راهآهن در حال حاضر قطار فوقالعاده از ایستگاه راهآهن طبس به محل وقوع حادثه اعزام شده است تا مسافران را به ایستگاه راهآهن طبس منتقل کند و مسافران از آنجا با اتوبوس جابهجا شوند.
مهدی ولیپور، رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز گفت که در پی خروج پنج واگن قطار مسافربری از ریل، تیمهای امدادی از طبس به محل حادثه اعزام شدهاند و دو بالگرد از بیرجند و مشهد نیز به منطقه اعزام شدهاند.
همزمان، دبیر انجمن شرکتهای حمل ونقل ریلی گفته است در چند ماه گذشته هشدارهای زیادی در رابطه با افزایش سوانح ریلی داده شده بوده. سبحان نظری گفته است علت اصلی وقوع حادثه امروز قرار داشتن ماشین آلات نگهداری خط، بر روی ریل بوده است: «[علت سانحه] صبح امروز قرار داشتن ماشین آلات نگهداری خط و دستگاه زیر کوب بر روی ریل بوده و البته بیدقتی لوکوموتیوران هم تأثیرگذار بوده است چرا که هماکنون بسیاری از متغیرهای تنظیم کننده ایمنی در دست راه آهن است.»
بی دقتی ها و سهل انگاری های مسئولین مربوطه در جمهوری اسلامی، پیرامون «ایمنی» شهروندان، حوادث متعددی را در ایران بوجود آورده است که جدیدترین مورد آن ریزش ساختمان متروپل در آبادان بود که تلفات بسیاری را به همراه داشته است. اینک در کمتر از یک ماه پس از حادثه متروپل آبادان، شاهد «خروج قطار از ریل به سبب برخورد با ماشین آلات مکانیکی که در مسیر قطار بر روی ریل قرار داشته است»، و کشته شدن تعداد دیگری از شهروندان هستیم.
در سالهای گذشته تعدادی از شهروندان در حوادث قطار در ایران کشته شدهاند. از جمله پنجم آذر سال ۱۳۹۵، قطار سمنان – مشهد از پشت به قطار تبریز – مشهد که در همان ریل متوقف بود، برخورد کرد و ۴۸ نفر جان باختند.
۲۹ بهمن سال ۱۳۸۲ نیز در حادثه انفجار واگنهای حامل سوخت در ایستگاه راهآهن نیشابور بیش از ۳۵۰ نفر کشته شدند.