قهوه یک نوشیدنی سالم است که مصرف متعادل آن میتواند به بهبود کیفیت زندگی شما کمک کند.
زمروز: قهوه یکی از نوشیدنیهای رایج است که طرفداران زیادی دارد. عدهای مصرف آن را برای سلامتی مضر میدانندو عده ای نیز بر این باورند که قهوه برای سلامتی سودمند است.
در حقیقت قهوه یک نوشیدنی واقعا سالم است. این نوشیدنی، سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد غذایی مفیدی است که میتوانند در بهبود سلامتی شما مؤثر باشند. واقعیت این است که این نوشیدنی طبیعی نیز مانند بسیاری از خوراکیهای دیگر خواصی دارد و باید در مصرف آن تعادل رعایت شود تا مشکلی در پی نداشته باشد.
دانههای قهوه سرشار از آنتی اکسیدان هستند. محققان تایید کرده اند که یک فنجان قهوه مقدار آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به همین مقدار آب انگور، تمشک و پرتقال دارد. به علاوه ترکیبات فنولیک موجود در قهوه از چای و کاکائو که به عنوان دو منبع فنولیک شناخته میشوند، بیشتر است.
تحقیقات نشان میدهد که افزودن شیر یا خامه به قهوه تاثیری در جذب آنتی اکسیدانهای آن ندارد. البته ترجیحا بهتر است شکر اضافه نشود، زیرا جذب آنتی اکسیدانها را به تاخیر میاندازد.
پیشگیری از پارکینسون: مطالعات زیادی گویای این مطلب است که مصرف منظم قهوه قدرت کاهش خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را دارد.
کاهش آسیبهای کبد: نوشیدن سه فنجان و بیشتر قهوه در روز میتواند پیشرفت هپاتیت C. مزمن را کاهش دهد.
سنگ صفرا و کلیه: کسانی که مصرف کننده بالای قهوه هستند (۴ فنجان و بیشتر در روز) ۲۵% کمتر از افرادی که این نوشیدنی را میل نمیکنند مبتلا به سنگ کلیه و صفرا میشوند. نوشیدن حداقل یک فنجان قهوه در روز تا ۱۰% احتمال این بیماری را کاهش میدهد.
کاهش احتمال ابتلا به نقرس: افرادی که در طول روز ۴ فنجان و بیشتر قهوه مینوشند ۴۰% کمتر از مصرف کنندگان کم قهوه در معرض خطر ابتلا به بیماری نقرس هستند.
موفقیت شغلی: کافئین یک محرک است. تحقیقات زیادی گویای تاثیرات مثبت کافئین در هوشیاری و توجه است.
بیماری آلزایمر: کسانی که در طول زندگی قهوه مینوشند دیرتر مبتلا به بیماری آلزایمر میشوند.
کافئین قهوه با مسدود کردن گیرندههای عصبی آدنوزین، خواب ما را تحریک میکند و هنگامیکه ماده شیمیایی خواب توسط کافئین مسدود شود، نتیجهاش بیدار نگهداشتن شما خواهد بود.
عاتیل فنل عامل ایجاد عطر و بوی خوب قهوه است که مشام شما را نوازش میدهد.
اسیدیته یا همان ترشی موجود در قهوه به دلیل وجود اسید کوینیک درون آن است. افرادی که مشکل رفلاکس معده دارند معمولاً بعد از نوشیدن قهوه دچار سوزش معده میشوند که علتش حضور همین ترکیب است.
قهوه منبع خوبی از آنتیاکسیدانها است که سرحال شدن و نشاط بعد از خوردن قهوه را برخی از این مواد بهعنوان عضوی از ترکیبات قهوه ایجاد میکنند.
تئوفیلین که یکی از مواد همچون کافئین است. این ماده محرک و آرامشبخش عضله برای تسکین علایم آسم، برونشیت و آمفیزم است؛ که حتی میتواند با برخی از آنتیبیوتیکهای جدیدتر واکنش نشان دهد.
قهوه فشارخون را بالا میبرد و آنهایی که فشارخونشان بالاست باید از نوشیدن قهوه خودداری کنند.
باعث تحریک و ضعیف شدن قلب میشود.
باعث بیماری قلبی میشود. تجربه ثابت کرده است کسانی که قهوه مینوشند احتمال بیماری قلبی در آنها سه برابر کسانی است که قهوه نمیخورند.
کلسترول خون را افزایش میدهد.
زنان باردار بههیچوجه نباید قهوه مصرف کنند زیرا باعث عوارض خطرناک برای کودک میشود.
خوردن قهوه در خانمها ممکن است سبب ایجاد کیست در پستان شود.
طبع قهوه ازنظر طب قدیم ایران سرد و خشک است و چون جز دسته آلکالوئیدها میباشد، کسانی که طبع سرد دارند باید در مصرف آن احتیاط کرده و فقط آن را بهعنوان دارو مصرف کنند، کسانی که به آن معتاد هستند باید سعی در ترک آن داشته باشند.