۲۵ نفر از ۳۲ نماینده کنست که در نامه به وزیر خارجه اسرائیل از آنچه که «تجزیه» ایران خوانده میشود حمایت کرده بودند، امضا خود را پس گرفتند و گفتند که از محتوا خبر نداشتیم.
زمروز: گروهی از نمایندگان مجلس اسراییل که از امضای نامه ای به وزیر خارجه این کشور ابراز پشیمانی کرده و امضای خود را پس گرفتهاند، میگویند از محتوای آن اطلاع نداشتند.
۲۵ نفر از ۳۲ نماینده کنست که پیشتر نامهای در حمایت از آنچه که «تجزیه» ایران خوانده میشود را امضا کرده بودند، در نامه به وزیر اطلاعات اسراییل گفتند که امضا خود را پس میگیرند.
این گروه از نمایندگان با تدوین و امضای نامه جدیدی، از نامه قبلی به وزیر خارجه اسراییل ابراز پشیمانی و آن را رد کردند.
این نمایندگان در نامه جدید میگویند: «به این وسیله مخالفت خود را با ایجاد هرگونه کشور در بخشی از خاک ایران برای هر اقلیتی چه آذری و چه غیرآذری، اعلام میکنیم.»
روز یکشنبه، نامه سرگشادهای با امضای ۳۲ نماینده پارلمان اسراییل خطاب به الی کوهن، وزیر خارجه اسراییل، منتشر شده بود. این نامه اعتراضهای زیادی را در رسانههای اجتماعی فارسی زبان و حتی در میان روزنامه نگاران و رسانه های اسراییلی نیز برانگیخت و گیلا گاملیل، وزیر اطلاعات اسراییل را به اقدام واداشت.
گیلا گاملیل، با انتشار پیامی در توییتر خود نوشت: «پس از آن که از طرح به اصلاح حمایت از تجزیه بخشیهایی از ایران اطلاع یافتم، اکثر نمایندگان پارلمان اسراییل را برای عقبنشینی از نامه و متن آن قانع کردم.» و سپس متن نامه دوم را با امضای ۲۵ نماینده در زیر آن منتشر کرد.» شاهزاده رضا پهلوی ضمن بازنشر توییت گاملیل تعهد به تمامیت ارضی ایران را «متحدکننده همه ایرانیان و یکی از اصول زندگی خود» توصیف کرد و تاکید کرد که اصل احترام به تمامیت ارضی پایه و اساس رابطه با دوستان است. او گفت: «اقدام و توجه سریع خانم وزیر گیلا گاملیل نشان میدهد که او یک دوست است و به ملت و کشور ایران احترام میگذارد، همانطور که ما به ملت و کشور اسرائیل احترام میگذاریم.»
شماری از روزنامهنگاران اسراییلی در توییتر تصاویر و شناسه توییتری امضاکنندگان نامه اولیه به وزیر خارجه را منتشر کردند و خواستار پاسخگویی آنان شدند.
حنانیا نفتالی، بلاگر سرشناس اسراییلی که در میان ایرانیان نیز شناخته شده است و روابط خوبی با سیاستمداران کشورش دارد، نوشت که در دیدارهای غیررسمی با چند نماینده پارلمان در کنست، همگی «حمایت صریح از ایران آزاد واحد را اعلام کردند».
نفتالی در این توییت نوشت یکی از نمایندگانی که نامه را امضا کرده بود، درباره متن نامه ابراز بیاطلاعی کرده است: «او به من گفت که نمیداند این نامه درباره چه بوده و به او گفته شده امضای او باعث تقویت مردم ایران میشود. (خیلی واضح است که متن را نخوانده است).»
هنوز مشخص نیست این نامه که بلافاصله پس از سفر شاهزاده رضا پهلوی به اسراییل امضا و منتشر شده است را چه کسی تدوین کرده و در اختیار نمایندگان برای امضا قرار داده است. این متن در ابتدا بر حمایت از حقوق بشر از جمله اقلیت آذری در ایران تاکید کرده و سپس به حمایت از «آذربایجان جنوبی» اشاره کرده و خواستار جدایی آن از خاک ایران شده است.
این نامه طوفانی از اعتراضها را در میان جامعه ایرانی اسراییل به وجود آورد و بسیاری از آنان در تماس با وزارت خارجه و همچنین گیلا گاملیل اعتراض خود را ابراز کردند.
حتی فدراسیون یهودیان ایرانی-آمریکایی نیز در نامهای که به وزیر خارجه اسراییل نوشت این اقدام نمایندگان کنست در امضا کردن نامه جنجالی را «نابخردانه» خواند و در این نامه نوشت: «نویسندگان به اشتباه فکر میکنند که چنین حمایتی ضربهای سخت به رژیم تهران وارد خواهد کرد، اما درواقع خلاف این موضوع صحت دارد. ما ایرانیها میهنپرستیم و نسبت به تمامیت ارضی ایران حساسیت داریم. هر گونه تلاشی، اعم از خارجی یا داخلی، برای حذف بخشهایی از کشور، خواسته مردم ایران نیست.»
یکی دیگر از امضاکنندگان این نامه که امضای خود را پس گرفته نیز به یک روزنامهنگار اسراییلی گفته است که از بازتاب آن حیرت کرده است و تاکید کرد که چیزی از جزییات این نامه نمیدانست.