خبر دادن مسئولان از ادامه بی آبی، همزمان با ادامه اعتراضات

همزمان با ادامه اعتراضات مردمی در خوزستان و برخی استانهای دیگر، مسئولان جمهوری اسلامی خبر از ادامه بی آبی داده اند.

زمروز: احد وظیفه، رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی ایران، روز شنبه هشدار داد که خشکسالی در کشور «به‌ نظر می‌رسد تا ابتدای زمستان نیز ادامه داشته باشد».

خبرگزاری ایسنا روز شنبه، دوم مردادماه، به نقل از احد وظیفه نوشت: «به‌ لحاظ هواشناسی به‌ نظر می‌رسد که خشکسالی طی تابستان امسال [۱۴۰۰] در کشور تداوم ‌پیدا کند و حتی به‌ نظر می‌رسد تا ابتدای زمستان نیز ادامه داشته باشد.»

این مقام سازمان هواشناسی ادامه داد: «احتمال این که بارندگی‌های امسال کمتر از حد نرمال باشد بالا است و حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد احتمال می‌دهیم که بارش‌های ‌پاییز کمتر از نرمال باشد.»

ایران طی ماه‌های گذشته در کنار شیوع گسترده کرونا در کشور، با بحران کمبود گاز در پاییز و زمستان، خاموشی‌های گسترده برق از اواسط بهار و نهایتا بحران آب با آغاز فصل تابستان مواجه شده است.

احد وظیفه همچنین هشدار داده است: «به‌ نظر می‌رسد که بارندگی‌های ‌پاییز امسال دیرتر شروع شود. تمام مدل‌های هواشناسی، اقلیم‌شناسی و ‌پیش‌بینی‌های فصلی نشان می‌دهد که بارندگی‌ها طی آبان و آذرماه سال جاری ضعیف‌تر از حد نرمال خواهد بود و ‌پاییز کم‌بارشی در کشور ‌پیش‌ِ رو داریم.»

در همین حال استان خوزستان نیز در ده روز گذشته با اعتراضات گسترده مردمی به بحران کم‌آبی روبه‌رو بوده، اعتراضاتی که پاسخش سرکوب، کشتار، و قطعی اینترنت بوده است.

اعتراضات به سوءمدیریت و ناتوانی حکومت در اداره کشور، در چند روز گذشته به دیگر شهرها و استان‌های کشور نیز سرایت کرده و رفته‌رفته از اعتراض به قطعی آب، به انتقاد شدید از حکومت تبدیل شده است. تا جایی که شعارهایی همچون «الشعب یرید اسقاط النظام» که به معنای «مردم خواستار سقوط نظام هستند» در شهرهای خوزستان سر داده شد. در شبهای دیگر نیز شعارهایی همچون «رضاشاه شرمنده ایم» و «رضاشاه روحت شاد» سر داده شد که نشان از گستردگی ابعاد اعتراضات دارد. و نمی توان این اعتراضات را تنها اعتراض به بی آبی قلمداد کرد.

منتقدان حکومت بر این باورند که این رژیم به دلیل ناتوانی در مدیریت کشور که برخاسته از استخدامهای ایدئولوژیک و غیر تخصصگرا در تمامی حوزه های مدیریتی و تصمیم گیری  در کشور است، و نیز وجود مافیای حکومتی که سبب طرد و یا بازداشت کارشناسان آگاه و متخصصان امر شده است، دلیل ویرانی های امروز ایران است.

برخی از این افراد و گروهها بر این باورند که اگر مدیریت صحیح منابع آبی، شامل برنامه ریزی، هدایت و کنترل آب صورت می گرفت، میشد از بارانهای فراوانی که منجر به سیل و ویرانی در کشور میشوند، استفاده بهینه کرد. گروهی دیگر از کارشناسان نیز به این نکته اشاره می کنند که ایران هم همانند برخی دیگر از کشورهای حوزه خلیج فارس می تواند با شیرین کردن آب به منابع آبی بیشتری دست پیدا کند.

همچنین، برخی از کارشناسان آگاه امر نیز معتقدند که با تغییر نگرش به آب، از کالای یکبار مصرف به یک کالای چندبار مصرف و قابل بازیابی، میتوان آب را باز تصفیه و نیاز بخش کشاورزی را تامین کرد.

این عده بر این نکته تاکید دارند که سوءمدیریت، مافیای آب و فساد افسارگسیخته حکومت، سبب «خشک سازی» دریاچه ها و تالاب های ایران شده است.

برخی از کاربران ایرانی در شبکه های اجتماعی نیز به این نکته اشاره کرده اند که سدسازی های غیرکارشناسانه و طرحهای میلیاردی انتقال آب به استانهای کویری همچون یزد، سبب «خشک سازی جلگه ی سرسبز خوزستان» شده است.

برخی از این کاربران نیز به اجرای طرحهای کشاورزی در یزد و ساخت شهرکهای صنعتی که نیازمند آب فراوان است، اشاره کرده اند.


نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s